Bakıcı Çocuk ilişkisi nasıl olmalıdır ?

Sevgili anne ve babalar, Çocuk bakıcısı, insani olarak çok olumlu vasıflara sahip olan, akıllı, güçlü, azimli, güvenilir, sağduyulu, empati yapabilen, sorumluluk sahibi ve özgüvenli bir yapıya sahip olmalıdır. Bu yazımızda, çocuk bakıcısı ile çalışmak isteyen ailelerimiz için, bakıcı çocuk ilişkisi nasıl olmalıdır ? sizler için kaleme aldık.

Bakıcı Çocuk ilişkisi nasıl olmalıdır ?

Öncelikle çocuklarla ilgili her türlü bilgiye sahip olmalıdır;

*Çocuklarla anlaşmanın en iyi yolu, çocukları dinlemek, anlama ve anlam verebilmekten geçer. Bu sebeple, çocuk bakıcısı olmak isteyenlerin kesinlikle, engin bir çocuk sevgisi ve sabrına sahip olması en önemli yapı taşıdır. Çocuklara karşı her zaman anlayışlı ve sakin bir tavırla yaklaşmak gerekir. Bakıcı çocuk ilişkisi bu önemli adımla başlar.

Bakıcı Çocuk ilişkisi; Çocuğun günlük ihtiyaçlarının karşılanması;

Çocuklar doğdukları andan itibaren, aralıksız bir rutine girer. Bu rutinlere uyabilmek, yani yemesi, içmesi, uykusu gibi çocuğun temel öz bakım ihtiyaçlarını, ailenin istediği program ve kurallarda gerçekleştirmek çok önemlidir. Çocuk- bakıcı ilişkisinde, çocuğun öz bakımı açısından da aile ile uyum frekansında yönetilmelidir.

Çocuğun enerjine yetişebilmek ve kaliteli zaman geçirmek;

Çocuk bakıcısı, çocuğun emekleme döneminden itibaren ne kadar hareketli ve enerjik bir döneme girdiğini bilerek sorumluluk alır. Çocukla yemek yemek ve uyku ihtiyaçlarının dışındaki tüm zamanı, onunla oynayarak geçirir. Çocuklar bakıcıdaki enerjiyi hemen alırlar. Bakıcının gerçekten içinden gelerek mi? yoksa mecburi bir tavırla mı? ilgi ve alaka gösterdiğini hissederler. Çocuklar yetişkinler gibi önyargıya sahip olmadıkları için, bakıcısında alacakları sıcak elektriğe hemen karşılık verirler. Önemli olanda, çocuk – bakıcı ilişkisinde, bakıcıdan içten ve samimi elektrik almalarıdır.

Çocuk ile bakıcı arasındaki güven köprüsü ve dikkat;

Çocuklar sevdiği ve sevildiği kişiye sonsuz güven duyarlar. Belli bir yaşa kadar, kendilerini ifade edemedikleri ve en önemlisi kendilerini korumayı bilmedikleri için, güvenilir ve dikkatli bir çocuk bakıcısına muhtaçtırlar.

Bu noktada bakıcı çocuk ilişkisi nde, bakıcının son derece dikkatli, özgüvenli, vicdanlı ve merhametli olması çok çok önemlidir.

Herkes çocuk bakamaz. Çocuk bakıcılığını mesleğim olarak hisseden, bu meslek için zihinsel ve fiziksel yeterliliğe sahip, kendini geliştirmeyi başarmış kadınlar bakıcılık yapabilirler. Bu özelliklerin rehberliğinde, yıllara dayanan deneyim ve tecrübelere sahip referansları olması da vazgeçilemez bir tercih sebebi olmalıdır.

Bakıcı Çocuk ilişkisi nasıl olmalıdır ? sizlere bakmanız gereken en önemli pencereleri aralamaya çalıştım. Önemli olan bakmayı istemek kadar, görebilmektir. Bunun içinde, çocuğuma bakıcı arıyorum dediğinizde, referansı ile görüşmeden bakıcı işe almamanızı öneriyoruz. Önce güven… Sonra Hizmet. Referanslı Çocuk Bakıcısı için şimdi bizi arayın.

Güldan ŞAHBAZ
Berkay Danışmanlık
İnsan Kaynakları Yöneticisi
29.10.2019

Yazımızı Paylaşır mısınız?

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?