Gündüzlü çocuk bakıcısının önemli sorumlulukları

Sevgili anne ve babalar, gündüzlü çocuk bakıcısı arıyoruz dediğinizde, ilk aklınıza gelenlerin, güven duymak ve çocuğunuzu emanet edeceğiniz, işini bilen emin eller olduğunu biliyoruz. Hemde, çocukla ilgili A’dan Z’ye, her şeye hakim olabilecek, tecrübeye sahip emin eller. İşte tam bu noktada, gündüzlü çocuk bakıcısının önemli sorumlulukları konusunda, sizlere çok faydalı olacak bilgileri paylaşmak istiyoruz.

Gündüzlü çocuk bakıcısının önemli sorumlulukları

1 – Çocuğun güvenliğini sağlamak denince, ilk akla gelen, her türlü dış etkenlerden korunmasıdır. Hem dış etken, hem kendi kendine yapabileceklerinden korumaktır. Çocukla ilgili olağan dışı veya acil bir durumda, çocuk bakıcı soğukkanlı olup, gereken en doğru adımı atacak inisiyatife sahip olarak, hareket etmelidir.

2 – Çocuğun öz bakımı ve fiziksel gelişimi için, doğru bakım uygulamaları konusunda, deneyimli, tecrübeli çocuk bakıcısı olarak, tüm bakım sürecini, doğru ve düzen içinde uygulamalıdır.

3 – Çocuk bakıcısı, çocuğun temiz ve hijyen kurallarına uygun bakım sürecini, eksiksiz yerine getirme sorumluluğunu alır.

4 – Çocuğun ayına göre gelişimini ve sağlık durumunu takip eder. Çocukla ilgili gelişen, olumlu, olumsuz her durumdan, anne babayı haberdar eder.

5 – Çocukla ilgili hiçbir konuda, kendi karar ve kurallarına göre, anne babaya danışmadan adım atamaz. Anne ve babanın, kural ve direktiflerine uyarak, çocuğun davranış ve kurallarını, ebeveynlerinin istediği gibi uygular.

6 – Çocuğun kıyafetlerini, kullandığı tüm biberonları, mutfak eşyalarını, oyuncaklarını, odasının temizliğini ve düzenini sağlar. Özellikle, çocuğunuzun sürekli bulunduğu ortamın temizliğinden, çocuk bakıcısı sorumludur.

7 – Çocuğunuzun ek gıdaya geçtiği dönemlerinde ve sonrası için, yemeklerin günlük hazırlanması, yoğurdunun mayalanması gibi sorumluluklarını, gerekli deneyime sahip, tecrübeli çocuk bakıcısı olarak, yerine getirir.

8 – Profesyonel çocuk bakıcısı, bu işi meslek olarak görür. Kendini çocuklar konusunda geliştirir ve eğitime açıktır. Çocuğun zihinsel gelişimi ile ilgili, faydalı aktiviteler yapar. Çocukla göz teması kurarak konuşmak,  çocuğa kitap okumak, çocuğun gelişimine yönelik oyunlar oynamak gibi, önemli şeyleri özenle uygular.

9 – Referanslı çocuk bakıcısı, öncelik çocuk bakımı ile ilgili herşey olmak koşuluyla, çocuğun uyuduğu vakitlerde, yemek ve günlük toparlama gibi ev işlerine yardımcı da olabilir. Bu beklentiler, anne baba tarafından çoğaltılıp, çocuk bakıcısını aşırı yoracak veya çocuğu ihmal edebileceği boyutlara getirilmemelidir.

10 – Gündüzlü çocuk bakıcısı, en başta işvereni ile anlaştığı saatlere riayet ederek çalışır. Zamanında işe gelip gitmeye, çok sık izinler almamaya, özel hayatını işe yansıtmamaya, mesafesini korumaya, karşılıklı saygı ve dürüstlüğe her zaman önem vermek gibi, çok önemli sorumluluklarını da bilerek çalışır.

28 yıllık çocuk bakıcısı danışmanlık firması olarak;

yatılı çocuk bakıcısı ve gündüzlü çocuk bakıcısı temin etmekteyiz. Bu hafta sizlere, gündüzlü çocuk bakıcısının önemli sorumlulukları konusunda, bilgilendirmeye çalıştık. Çocuklarla ilgili daha birçok detaylarda, sizleri aydınlatıp, güvenilir çocuk bakıcıları ile aranızda, köprü olabilmemiz için, çocuk bakıcısı arıyorum diyorsanız bizi arayın.

Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
Güldan ŞAHBAZ
İnsan Kaynakları Yöneticisi
21.07.2020

Yazımızı Paylaşır mısınız?

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?