Çocuk bakıcı danışmanlık hizmeti almadan evvel

Çocuğunuza, her anlamda iyi bir bakıcı bulmak, güvenebilmek ve beklentilerinizin karşılığını almakla sıkı sıkıya bağlıdır. Aynı zamanda, en önemli diğer bir amaç, çocuğunuzun psikolojisi için ve sizlerinde sıkıntılar yaşamamanız adına, çocuk bakıcısıyla uzun vadeli çalışabilmektir. Bu hafta işleyeceğimiz, çocuk bakıcı danışmanlık hizmeti almadan evvel ebeveynlere düşen görevler! konusu, itina ile yürütülmesi gereken, önemli bir süreçtir.

Çocuk bakıcısı için danışmanlık hizmeti almak, hem ebeveynler için, hemde danışmanlık şirketi için, aynı çizgide yürümeyi başarabilmek ve aynı dili konuşmayı gerektiren bir süreçtir.”

bakıcı danışmanlık hizmeti almadan evvel

Çocuk bakıcı danışmanlık hizmeti almadan evvel neler yapmalısınız?

  • Önceliklerinizi belirleyin.
  • Çocuk bakıcısında ilk aramanız gereken özelliğin, çocuklara olan sevgisi ve bağlılığı olduğunu unutmayın. Bunu da en iyi şekilde, referanslı çocuk bakıcısının referanslarıyla konuşarak, anne ve babanın size anlattıklarıyla anlayabilirsiniz. Bu nedenle, çocuk çakıcı ajansı, bu referansları sizin adınıza kontrol etmiş olmalı ve istediğiniz zaman bu referanslarla kontağa geçmenizi sağlayabilmelidir.
  • Tecrübeli çocuk bakıcısının 0 – 2 yaş çocuk bakımı, 0 – 3 yaş çocuk bakımı, 0 – 4 yaş çocuk bakımı ve daha uzun süreli referansları olması gerektiği için, cv sinde bu deneyimlerini sorgulamalısınız.
  • Çalışıyorsanız, mesai ve yaşam tarzınıza göre, yatılı çocuk bakıcı mı? gündüzlü çocuk bakıcı mı? esas ihtiyacınız, en baştan iyi düşünmeli ve karar vermelisiniz. Çünkü çocuk bakıcıları, aile hayatları ve ihtiyaçları gereği, bu iki mesai grubundan birinde çalışabilir ve daha sonrasında, isteğinize göre, değişim yapamazlar.
  • Çocuk bakıcısından cv kadar önemli olan, aile hayatını ve aile bireylerinin neler yaptıkları ile ilgili, bilgiler istemelisiniz.
  • Bakıcı ile ilgili olarak, tüm kimlik bilgileri, sabıka kaydı ikametgah evraklarını, hizmet aldığınız çocuk bakıcı danışmanlığından, güncel olarak istemelisiniz.
  • Bakıcı işe başlamadan evvel, bulaşıcı hastalıklarla ilgili, sağlık testleri istekleriniz olmasını tavsiye ederiz. Bu testlerin yapılması konusunda, bakıcı ajansı tarafından, size yardımcı olunmasını ve organize edebilmesini isteyebilirsiniz.
  • Çocuk bakıcısı arayışına girmeden, evinize bakıcı kamera sistemi yaptırmayı unutmayın. Bu durumu çocuk bakıcı danışmanlık şirketine bildirerek, görüşeceğiniz adayların bu konuda bilgilendirilmesini istemelisiniz. Bunu sorun yapan veya farklı anlamlar çıkaran çocuk bakıcı ile asla çalışmayın.
  • Anne baba olarak düşünün ve aklınızdaki tüm öncelikleri, endişeleri, beklentileri ve çocuğunuzla ilgili tüm detayları yazın. Bütün bu yazdıklarınızla ilgili güzel bir soru listesi çıkarın. Çünkü çocuk bakıcı ile görüşme esnasında, bütün bu detayları unutabilir veya atlayabilirsiniz.

Çocuk bakıcı danışmanlık firması;

Sizi anlayabilmeli ve bunu size hissettirecek yaklaşımlarda bulunmalıdır. Gerekirse,  öncelikler, beklentiler, olması gerekenler veya olmaması gerekenler konusunda sizi doğru yönlendirmelidir. Ebeveynler gerek duygusallıktan, gerekse deneyimsizlikten, çocuk bakıcı seçimlerinde, bakmaları gereken önemli özelliklere dikkat etmeyebilir. Ortada bir can, bir çocuk söz konusu olduğu için, çocuk bakıcısı danışmanlık firması, net ve yol gösterici davranmalıdır.

Tek ortak amaç, çocuk için en sağlıklısı ve doğrusunun olmasıdır. Bu hafta, çocuk bakıcı danışmanlık hizmeti almadan evvel ebeveynlere düşen görevler! şeklinde bilgiler sunmaya çalıştık. Amacımız, çocuklarımızın layık olduğu sevgi, şefkat, güvenlik ve sağlıklı bir ortamda büyümesidir. Profesyonel çocuk bakıcısı danışmanlık firması ile çalışmak isterseniz, bizi arayın.

Güldan Şahbaz
İnsan Kaynakları Yöneticisi
Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
15.12.2020

Yazımızı Paylaşır mısınız?

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?