İstanbul kurumsal bakıcı firmaları

Bakıcı olabilmenin ön koşulları, çocukları sevmek, gözlemlemek, anlamak ve anlam verebilmekten oluşur. Bu sebeple, gündüzlü çocuk bakıcısı veya yatılı çocuk bakıcısı olmak isteyenlerin kesinlikle, engin bir çocuk sevgisi ve sabrına sahip olması en önemli yapı taşıdır. Çocuklara karşı her zaman anlayışlı ve sakin bir tavırla yaklaşmak gerekir.  Çocuk bakıcısı, insani olarak, çok olumlu vasıflara sahip olan, akıllı, güçlü, azimli, güvenilir, sağduyulu, empati yapabilen, sorumluluk sahibi ve özgüvenli bir yapıya sahip olmalıdır. İstanbul kurumsal bakıcı firmaları, bu konuda doğru bakıcı bulmanız adına önemli adımlar atmanızı sağlayacaktır. Bu yazımızda, yatılı çocuk bakıcısı ile çalışmak isteyen ailelerimiz için, İstanbul kurumsal bakıcı firmaları konusunu kaleme alacağız.

Bakıcıda olması gereken bilgi ve donanım;

Çocuklar doğdukları andan itibaren, aralıksız bir rutine girer. Bu rutinlere uyabilmek, yani yemesi, içmesi, uykusu gibi temel öz bakım ihtiyaçlarını, ailenin istediği program ve kurallarda gerçekleştirmek çok önemlidir. Bakıcının çocukla iletişimi için, öz bakım ihtiyaçları karşılanırken de, ebeveynlerle ile uyum frekansında yönetilmelidir. Eğer ilk kez anne baba olduysanız ve bu konuda size yön gösteren bir bakıcı ile ilerlemek istiyorsanız, bakıcılığı meslek olarak edinmiş, profesyonel çocuk bakıcısı ile çalışmalısınız. Profesyonel bakıcı, çocuğun belli bir rutinde düzenini sağlamakta, yıllara dayanan deneyimleriyle size rehber olacaktır. Fakat bu, çocukla ilgili sizin izniniz dışında, hareket edebilmesi anlamına gelmez. Kurumsal bakıcı ajansları ile çalışmak, bakıcı konusunda dikkatli ve güvenilir hareket etme alanı açar.

‘’Bakıcınız ister yatılı çocuk bakıcısı olsun, ister gündüzlü çocuk bakıcısı, çocukla iletişimi, güvene dayanan sağlam temeller olmalıdır’’

Çocuk ile çocuk bakıcısı arasındaki güven köprüsü; 

 

Çocuklar, sevdiği ve sevildiği kişiye sonsuz güven duyarlar. Belli bir yaşa kadar, kendilerini ifade edemedikleri ve en önemlisi kendilerini korumayı bilmedikleri için, güvenilir ve dikkatli bir çocuk bakıcısına muhtaçtırlar. Bu noktada yatılı çocuk bakıcısı – çocuk ilişkisinde, çocuk bakıcısının son derece dikkatli, özgüvenli, vicdanlı ve merhametli olması çok çok önemlidir. Herkes çocuk bakamaz. Çocuk bakıcılığını, mesleğim olarak hisseden, bu meslek için zihinsel ve fiziksel yeterliliğe sahip, kendini geliştirmeyi başarmış kadınlar çocuk bakıcılığı yapabilirler. Bu özelliklerin rehberliğinde, yıllara dayanan deneyim ve tecrübelere sahip referansları olması da vazgeçilemez bir tercih sebebi olmalıdır.

‘’Peki, bir bakıcının profesyonel olup olmadığını nasıl anlarsınız? Tabii ki, daha önce çalıştığı, tecrübeleri ve referanslarından!!!’’‘’

Yatılı çocuk bakıcısının çocukla iletişim anahtarı;

 

Çocuk bakıcısı, çocuğun  emekleme döneminden itibaren ne kadar hareketli ve enerjik bir döneme girdiğini bilerek sorumluluk alır. Çocuk İle yemek yemek ve uyku ihtiyaçlarının dışındaki tüm zamanı, onunla oynayarak geçirir. Çocuklar, bakıcıdaki enerjiyi hemen alırlar. Çocuk bakıcısının gerçekten içinden gelerek mi? yoksa mecburi bir tavırla mı? İlgi ve alaka gösterdiğini hissederler. Çocuklar, yetişkinler gibi önyargıya sahip olmadıkları için, yatılı çocuk bakıcısında alacakları sıcak elektriğe hemen karşılık verirler. Önemli olanda, çocuk – çocuk bakıcısı ilişkisinde, çocuk bakıcısından içten ve samimi elektrik almalarıdır. Sevgi sözcükleri ve huzurlu bir ses tonu, çocuk masajları, masallar, şarkılar, park gezintileri gibi… Ayrıca, parmak kasları ve motor gelişimi için, renkli oyun kartları, hamurlar ve çocuklar için uygun hamurlar, kalemler gibi materyallerden faydalanarak, çocukla kaliteli zamanlar geçirilmelidir. Bunlar hem anne baba için, hem de yatılı çocuk bakıcısı için, çocukla iyi zamanlar geçirmenin en mutlu paylaşımlarından biri olacaktır. Kurumsal bakıcı şirketleri, referans, kimlik araştırması ile seçtiği bakıcı adaylarını, kişisel olarak tanır ve ailelere uyum sağlayacak tavsiyeleri verir.

İstanbul Kurumsal Bakıcı Firmaları

 

Anadolu Yakası çocuk bakıcısı aranıyor semtlerimiz;

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kadıköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Altunizade

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Acıbadem

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Erenköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kozyatağı

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Moda

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Göztepe

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Fenerbahçe

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Feneryolu

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Ataşehir

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Ümraniye

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Çekmeköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Sancaktepe

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Çamlıca

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Suadiye

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Bostancı

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Maltepe

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kartal

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Pendik

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kurtköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Üsküdar

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Küçükbakkalköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Beykoz

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kavacık

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kısıklı

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kandilli

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Rasathane

 

Avrupa Yakası çocuk bakıcısı aranıyor semtlerimiz;

 

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Levent,

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Sarıyer,

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Tarabya

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Etiler

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Ulus

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor İstinye

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Zekeriyaköy

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Yeniköy

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Şişli

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Beşiktaş

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Taksim

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Beyoğlu

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kâğıthane

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Kemerburgaz

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Eyüp

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Göktürk,

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Gaziosmanpaşa

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Fatih

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Merter

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Zeytinburnu

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Bakırköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Ataköy

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Yenibosna

Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Halkalı

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Küçükçekmece

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Florya

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Yeşilköy

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Bahçelievler

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Ortaköy

 Yatılı çocuk bakıcısı aranıyor Nişantaşı

 

İstanbul kurumsal bakıcı firmaları ile ilgili, en önemli bilgileri sizlere aktarmaya çalıştık. Bu noktada, yatılı çocuk bakıcısı arıyorum diyen ailelerin, bütün bu bilgileri göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Bizler yatılı çocuk bakıcısı danışmanlık firması olarak, 32 yıllık deneyimimizle, size tavsiyemiz, iyice araştırmadan ve referansı ile görüşmeden yatılı çocuk bakıcısı işe almamanızdır. Güvenilir yatılı çocuk bakıcısı, profesyonel yatılı çocuk bakıcısı ve referanslı yatılı çocuk bakıcısı arıyorum diyorsanız, bizi arayın.

 

Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları Yöneticisi

GÜLDAN ŞAHBAZ – 25.11.2023

 

 

 

 

 

Yazımızı Paylaşır mısınız?
etiketler:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?