AŞÇILAR BAY-BAYAN

Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak gören,kariyer olarak kabul eden kişilerle çalışıyoruz.
AŞÇILARIN ;
Yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan , bedence güçlü ve sağlıklı
-Tat ve koku alma duyumları gelişmiş,
-Temiz titiz sorumluluk sahibi,
-Bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip,
-eli çabuk,hızlı haraket edebilen kimseler olmaları gerekir.Aşçılar çalıştıkları işyerlerinde özellikle turistik mutfaklarda , soğukçu,pastacı,ızgaracı gibi alanlarda uzmandırlar ,
-Meslek deneğimine bağlı olarak kişi çalıştığı yerde Aşçıbaşı olarak görev alabilir,
-Görgü kuralları ve genel kültür,
-Temizlik (Kişisel temizlik,ortamın temizliği,kulanılan malzemelerin temizliği),
-Kullanılan araç,gereçler ,kullanıldığı yerler,
-Ana gıda maddeleri , satın almanın önemi,dikat edeilmesi gereken hususlar,
-Et,balık,sebze,tavuk sularının elde edilişi,
-Çorbalar,soslar,deniz mahsulleri,
-Etler,çeşitleri ve et yemekleri,
-Pilavlar,makarnalar,börekler,
-Salatalar,garnitürler
-Alakart yemekler,
-Kümes hayvanları ve bunlardan yapılan yemekler,
-Av aletleri,
-Sebze yemekleri,
-Tatlılar,pastalar,kekler yapılması,
-Mutfakta olabilecek kazalar ve bunları önleme çareleri,
-Beslenme bilgisi(Proteinikarbonhidratlar,yağlar,vitaminler vb.) Servis bilgisine sahiptirler.Ayrıca mesleki referanslar ve sertifikalar istek halinde işverene sunulur.

Slide #3 image
Slide #3 image Anasayfa'ya geri dön
İş arıyorum ELEMAN ARIYORUM
İş arıyorum İŞ ARIYORUM