Çocuklarla beraber evde ıslak kek yapmaya ne dersiniz?

Sevgili anne babalar, bu zorlu süreçte, karantina günlerimizde, sağlıklı beslenmek için mutfaktan çıkamadığınızı biliyoruz. Hem çocuklarınızı, hem kendinizi mutlu etmek için keyifli vakit geçirebileceğiniz, çocuklarla beraber evde ıslak kek yapmaya ne dersiniz? Şimdi gelin, damağınızda güzel tat bırakacak, çayınıza eşlik edecek, Islak kek tarifi ni sizler için paylaşalım.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

*2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

*1 su bardağı toz şeker

*1 su bardağı süt

*1 su bardağı sıvı yağ

*3 yemek kaşığı kakao

*Elenmiş 2 su bardağı un

*1 paket kabartma tozu

*1 paket vanilya

Islak Kek Tarifi Hazırlanışı

Islak Kekin Hazırlanışı;

*Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve toz şekeri ilave edelim,  beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpalım.

*Süt ve sıvı yağı ilave edip çok az çırpalım, elenmiş olan bir bardak unu ve 3 yemek kaşığı olan kakaoyu ilave edip tekrar çırpalım.

*Diğer elenmiş olan bir bardak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

* Hazır hale gelmiş olan kek hamurumuzu, sıvı yağ ile yağladığımız büyük boy yuvarlak ya da dikdörtgen borcama (tercihinize göre) kek hamurunu boşaltarak yayalım.

*Önceden ısıtmış olduğumuz 180° fırında yaklaşık 35-40-45 dakika pişirelim ve bir kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiğinden emin olduktan sonra çıkarın ve kekin ilk sıcaklığı geçince, kare şeklinde keselim ve şekil verelim.

Islak Kek Tarifi Sos Malzemeleri

Sosu İçin Malzemeler; 

*1,5 su bardağı süt

* 1 çay bardağı toz şeker

*2 yemek kaşığı kakao

*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Islak Kek Tarifi Sos Hazırlanışı

Islak Kek Sosunun Hazırlanışı;

Küçük bir tencereye sütü,  toz şekerini, kakaoyu ve sıvı yağı aynı anda ilave ederek kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan sosumuzu ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Ilıyan ve soğuyan kekimizin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökelim ve yayalım. Daha sonra iyice soğuması ve sosunun çekmesi için 2-3 saat kalacak şekilde buzdolabına koyalım. Servis yaptığınız zaman istediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.

Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.

Tüm makalelerimiz için tıklayınız.

Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları Uzmanı
Deniz KILIÇ
21.04.2020

Yazımızı Paylaşır mısınız?

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?