Yatılı çocuk bakıcısından asla istememeniz gerekenler

Sevgili bakıcı çalıştıran veya çalıştırmak isteyen aileler, yatılı çocuk bakıcısından asla istememeniz gerekenler yazımızı, uzun vadeli ve sıkıntısız bir yatılı çocuk bakıcı hizmeti almak isteyen aileler için hazırladık.

Bu konuyu ele alırken, titizlikle üzerinde durmanız gereken konular, işe aldığınız çocuk bakıcı hizmetlisinin çalışma şekli, sorumlulukları(yatılı çocuk bakıcısı, gündüzlü çocuk bakıcısı gibi) ve çalışıp çalışmadığınız ile ilgili önemli detaylardır.

Yatılı çocuk bakıcısından asla istememeniz gerekenler

Yatılı çocuk bakıcısından asla istememeniz gerekenler;

Yatılı çocuk bakıcısı için baştan anlaştığınız kural ve istekleriniz açısından;

Sizin için, beklentilerinizin karşılanması ne kadar önemli ise, yatılı çocuk bakıcı içinde baştan istediğiniz beklentilerin üstüne çok fazla çıkmamanız o kadar önemlidir. Örneğin; Yatılı çocuk bakıcıları, evin cam kapı gibi derin temizlik işlerini üstlenmek istemezler. Bunun nedeni, hem çocuk öncelikli çalışmak istemeleri, hemde bedensel olarak çok yorulmak istemedikleri içindir. Uzun vadede verimli hizmet almak istiyorsanız, derin temizlik istememenizi öneriyoruz. Eğer çocuğunuz henüz kreş veya okul yaşında değil ise, kısaca okula gitmeyen bir çocuğunuz varsa, evinizin büyüklüğüne göre, ek bir gündelik temizlikçi hizmeti almalısınız.

Yatılı çocuk bakıcılarının istemediği bir başka durum ise;

Kendi eviniz dışında, annenizin babanızın evine gönderip, o evleri de temizlemesini, yada işyerinizi temizlemesini isteyemezsiniz. Ayrıca bazı işverenler, evlerinde çocuk bakıcısına daha fazla yemek yaptırıp, o yemeği işyeri personeline de götürmekte, bunuda sürekli hale getirerek, çocuk bakıcısından adeta işyerinin de aşçılığını yapmasını görev haline getirmektedirler. Bu durum, çocuk bakıcılarının asla istemedikleri bir durumdur.

Veyahut; İşvereni olarak, ‘’biz artık, evin tüm işlerini senin yapmanı istiyoruz, artık temizlikçi almayacağız’’ dediğinizde de bunu istemezler. Baştan ne anlaştıysanız, iki taraf içinde aynı çizgide devam etmelidir. Çocuğunuz tam gün kreşe başladığında, bu sorumluluğu almasını teklif edebilirsiniz. Uygun görürse, kabul eder ve devam eder, yada tekrar çocuk sorumluluğu alacağı bir iş bulmak ister.

Yatılı çocuk bakıcısının izin günleri ile ilgili olarak istemedikleri durum ise;

İzin günü genellikle, haftanın bir günü 24 saat şeklindedir. Haftanın bir günü, ihtiyaçlarını gidermek, deşarj olmak ve ailelerini görmeleri için çok önemlidir. İşe başladıktan sonra, işveren ailenin izin gününü 24 saatten daha aza düşürmesi, istemeyecekleri bir durumdur. Veya yatılı çocuk bakıcısı ile en baştan belirlenen, izin gününün hafta içiyken, hafta sonuna, yada tam tersi, hafta sonu iken, hafta içine değiştirilmesini istemezler. Yatılı çocuk bakıcısı, aile düzeni ve ihtiyacına uygun izin günü ister. Aynı zamanda, işveren ailede, iş hayatı, sosyal hayatı ve özel ihtiyacına göre izne çıkılsın ister. İki taraf içinde uygun izin günü, en baştan nasıl konuşuldu ise, o şekilde devam etmelidir.

Hayatın her alanında empati yapmak dünyayı daha güzel hale getirecektir. Kendimize yapılmasını istemediğimiz haksızlıkları, evde çalışan ve en değerli varlığımızı emanet ettiğimiz çocuk bakıcılarımıza da asla yapmamalıyız. Bu nedenle, yatılı çocuk bakıcısından asla istememeniz gerekenler konulu yazımızı sizlerle paylaştık. Yatılı çocuk bakıcısı arıyorum diyorsanız, bizi arayın.

Güldan ŞAHBAZ
Berkay Danışmanlık
İnsan Kaynakları Yöneticisi
05.11.2019

Yazımızı Paylaşır mısınız?

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?